У Росії знесуть пам’ятник Альонці, який став віральним через моторошний вигляд. Його замислювали як «лук» міста

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Росії, у Воронезькій області через чотири дні після встановлення вирішили знести памʼятник Альонці — засновниці села Нова Альоновка, на місці якого тепер стоїть місто Нововоронеж. Монумент викликав шквал критики через свій зовнішній вигляд, хоча спочатку його називали подарунком для жителів до 250-річчя від дня заснування села.

«Це наш челендж, наш стартап, наш бренд, наш хайп, піар, оберіг, візитна картка міста і наш лук, тобто образ», — говорили про памʼятник на відкритті.

В адміністрації міста стверджують, що це був не пам’ятник, а радше «артобʼєкт».«У нас була створена робоча група, присвячена проведенню заходів до 250-річчя села Нова Альоновка. Встановлення артобʼєкту — один з численних заходів», — цитують представників мерії РИА новости.

На встановлення монументу витратили близько мільйона рублів, але роботи, кажуть, фінансували не за бюджетні гроші. Місцеве видання «Нововоронеж КТВ» писало, що монумент знесуть, якщо ініціатори відкриття памʼятника — старожили села — ухвалять таке рішення.

За місцевою легендою, 250 років тому дівчина Альонка шукала землі для переселення і знайшла місце на березі струмка, де було засновано село Нова Альоновка.

Фото памʼятника в соцмережах викликало шквал критики і стало віральним.