Путін закликав обмежити інтернет задля «тисячолітніх норм моралі»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Путін закликав обмежити інтернет задля «тисячолітніх норм моралі»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Росії Володимир Путін закликав обмежити інтернет, оскільки він, на його думку, загрожує нормам моралі, «які людство виробляло протягом тисячоліть».

Про це повідомляє Finanz.ru.

«Усім добре відомо, яку роль у житті сучасної людини і людства відіграє інтернет. Там теж є ризики... Ми повинні мати на увазі ці ризики і, подумавши заздалегідь, їм запобігти», — підкреслив президент РФ.

Таку думку Путін висловив на дискусії «Штучний інтелект — головна технологія ХХI століття». Одним із згаданих ризиків, за словами Путіна, є сплеск злочинності в інтернет-сфері. «У нас за минулий рік зростання загальної злочинності, зареєстрованої, склав 1,1%, а цього року з урахуванням розвитку обслуговування в онлайн-режимі — отже, і штучного інтелекту, й елементів інформаційних технологій, — [кількість] злочинів у цій сфері, саме в високотехнологічних сферах, зросла, знаєте на скільки? На 75,1%», — сказав Путін.

Це, за словами російського лідера, є проблемою і викликом. «Усі сфери життя, усі сфери діяльності держави повинні бути пронизані інформаційними сучасними технологіями штучного інтелекту. Це означає, що й у сфері виявлення правопорушень ми повинні діяти так же широко і застосовувати такі ж інструменти, які застосовують правопорушники», — додав він.