На Волині п’ятикласник пограбував шкільну їдальню — вкрав 1 500 гривень та кілька кілограмів солодощів. Його судили

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Волинській області п’ятикласник обікрав їдальню Сусвальської загальноосвітньої школи на понад 2 тисячі гривень — 1 500 гривень та кілька кілограмів солодощів, вартість яких майже 650 гривень.

Про це йдеться в ухвалі Володимир-Волинського міського суду Волинської області.

Як зазначають, пограбування сталося 23 вересня. Близько 18:00 учень Затурцівської спецшколи «Центр освіти» у Локачинському районі відтиснув пластикові вхідні двері й зайшов до приміщення їдальні. Окрім безпосередньо гривневих купюр школяр украв печиво, вафлі, цукерки, шоколадні батончики та плитки — загалом на 647 гривен 50 копійок.

Вдома у п’ятикласника знайшли частину вкраденого: 384 гривні та солодощі, які він не встиг з’їсти.

Під час судового засідання хлопець зізнався у скоєному.

Суд визнав його винним за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням), але, зважаючи на те, що хлопець є малолітнім, вирішив застосувати до п’ятикласника кілька примусових заходів виховного характеру. Зокрема, школяреві роз’яснили наслідки його протиправних дій, оголосити осуд, а також попередили про суворіші правові наслідки, які можуть настати, якщо він вчинить новий злочин. Окрім цього, хлопця передали під нагляд матері терміном на три роки — для постійного контролю за неповнолітнім.

Речові докази, що виявили у малолітнього крадія, повернули власнику.