У Тайвані чоловіка оштрафували на $3 500 за порушення карантину на 8 секунд

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Тайвані чоловіка оштрафували на $3 500 за порушення карантину на 8 секунд

У Тайвані мігранта з Філіппін оштрафували на $3 500 за те, що він вийшов у коридор карантинного готелю на 8 секунд.

Про це повідомляє CNN.

Чоловік перебував на карантині в готелі в місті Гаосюн, але ненадовго (на 8 секунд) вийшов зі своєї кімнати в коридор. Правила Тайваню забороняють людям залишати свої карантинні кімнати — незалежно від того, на який час.

Порушення виявили співробітники готелю через камери відеоспостереження й повідомили про це департаменту Міністерства охорони здоровʼя. Чоловіку довелось заплатити за вихід з кімнати 100 тисяч тайваньських доларів — близько $3 500.

Тайвань широко відомий своїм підходом до стримування пандемії. Країна ніколи не вводила суворі обмеження і не вдавалась до різких обмежень громадянських свобод, як у континентальному Китаї. Проте Тайвань провів масове тестування і посилив контроль над тими, хто в’їжджає до країни. За місцевими законами туристам і працівникам, які перетинають кордон, заборонено залишати місце самоізоляції.

За даними Університету Джона Гопкінса, на острові з населенням 23 мільйони осіб виявили всього 716 випадків коронавірусу і сім смертей.

Зазначимо, що Тайвань дізнався про спалах коронавірусу одним із перших. Коли 30 грудня китайський лікар Лі Веньлян заявив про випадки дивної та схожої на SARS хвороби в Ухані з WeChat, повідомлення відразу репостнули на PTT — тайванський сайт, де користувачі публікують і обговорюють новини. Невдовзі після цього його побачили місцеві чиновники. На відміну від Китаю, який намагався приховати спалах хвороби, Тайвань терміново відправив електронного листа до ВООЗ (там його проігнорували) і мобілізувався.