Трамп і його прибічники представили свідка фальсифікацій виборів. Раніше він полював на привидів і зловживав наркотиками

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп і його прибічники представили свідка фальсифікацій виборів. Раніше він полював на привидів і зловживав наркотиками

Скриншот / YouTube

Цього тижня в таборі президента Дональда Трампа з’явився чоловік, який вважає себе свідком масових фальсифікацій на виборах президента. Далекобійник Джессі Морган заявив, що напередодні виборів перевозив підозрілі бюлетені до штату, де переміг Джо Байден. Проте питання викликали не лише свідчення чоловіка, але і його біографія.

Про це повідомляє The Daily Beast.

На пресконференції у вівторок Морган стверджував, що напередодні дня виборів переганяв з Нью-Йорку до Пенсильванії цілу вантажівку підозрілих бюлетенів, надісланих поштою, оскільки працює підрядником поштової служби.

За його словами, він бачив бюлетені із заповненими адресами для повернення — «тисячі їх». Спершу на свідчення Моргана звернули увагу праворадикальні діячі, а потім вже президент і його оточення. Трамп, зокрема, поширив виступ далекобійника у Twitter — так Морган став зіркою.

Прихильники Трампа вважають, що бюлетені у вантажівці Моргана могли містити голоси, що забезпечили перемогу Байдена в Пенсильванії.

Проте свідченням Моргана бракувало переконливих доказів. Він стверджував, що став свідком низки «дивних» подій, пов’язаних із поведінкою поштових службовців, які переконали чоловіка, що його втягнули в якусь схему з фальсифікацій. Наступного дня, запевняв далекобійник, його вантажівку вкрали, що посилило підозри.

Проте біографія Моргана може частково пояснити його дивні свідчення.

До того як потрапити у протрампівський рух, він був відомий як мисливець за привидами — за словами чоловіка, вся його родина потерпає від паранормальних явищ. Разом із братами він навіть зробив фільм про полювання на привидів, який базувався на його записах розмитих фігур, які він нібито бачив у себе вдома.

За даними колишнього генпрокурора Канзасу Філа Клайна, який організував пресконференцію далекобійника, Морган зловживав наркотиками і мав проблеми із законом.

«Джессі розповів мені, що мав наркотичну залежність, що його заарештовували і він відсидів певний час», — сказав Клайн.

Судові записи Пенсильванії свідчать, що Моргана заарештовували кілька разів. Так, у 2005 році його звинуватили у виготовленні фальшивих грошей та крадіжці, тоді він провів за ґратами понад пів року.