Литовський депутат, який виступає проти ЛГБТ-руху, «засвітився» на відео під час онлайн-засідання Сейму з оголеним чоловіком

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Під час онлайн-засідання комітету Сейму Литви з культури поруч із депутатом Пятрасом Гражулісом на відео зʼявився оголений чоловік.

Про це повідомляє видання LRT.lt.

Зустріч транслювалася в прямому ефірі на YouTube-акаунті Сейму. На 13:46 відео за спиною Гражуліса можна побачити оголеного до пояса чоловіка, після цього депутат тимчасово вимкнув камеру.

За словами голови парламентського комітету Вітаутаса Юозапайтіса, він не помітив чоловіка за спиною в Гражуліса, проте наголосив, що не вважає за нормальне присутність сторонніх людей на засіданнях Сейму.

«Безсумнівно, інші люди можуть впливати на рішення депутатів. Напевно, кожен член парламенту зобовʼязаний стежити за тим, щоб в його будинку не зʼявлялися інші люди. Цього не може забезпечити ніхто, крім члена Сейму. Він повинен взяти на себе відповідальність за те, щоб на засіданнях не були присутні сторонні... Питання в тому, чому вони в робочий час напівголі. Звичайно, можна сказати, що це особисте життя людини, але він бере участь у засіданні Сейму», — сказав він.

Зазначимо, Гражуліс відомий своїми виступами проти нетрадиційних шлюбів та ЛГБТ-руху загалом, він також брав участь у протестах під час гей-парадів у Вільнюсі.

  • Раніше в центрі Брюсселя в одному з клубів затримали учасників секс-вечірки за порушення карантинних обмежень. Бельгійські ЗМІ повідомили, що на заході був присутній депутат Європейського парламенту з консервативної партії Угорщини — депутат Йозеф Саєр. Представники цієї партії періодично виступають із заявами проти прав для представників ЛГБТ-спільноти.