Американець дав $2,5 мільйона для пошуку порушень на виборах президента. Їх не виявили, і тепер він хоче повернути гроші

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американець дав $2,5 мільйона для пошуку порушень на виборах президента. Їх не виявили, і тепер він хоче повернути гроші

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Венчурний капіталіст зі США надав $2,5 мільйона протрампівській організації на пошук порушень під час виборів президента. Тепер невдоволений відсутністю успіхів підприємець хоче повернути свої гроші.

Про це повідомляє Insider.

Інвестор Фред Ешельман судиться з організацією True the Vote з Г’юстону, яка займається моніторингом виборів. Через два дні після голосування він дав їй $2 мільйони, а через тиждень — ще $500 тисяч. На той час більшість медіа прогнозували перемогу демократа Джо Байдена.

Наразі чоловік вимагає повернути хоча б $2 мільйони.

Попри те, що перегляд голосів у низці штатів не вплинув на перемогу Байдена, Трамп продовжує стверджувати, що вибори сфальсифікували. Навіть після формальної згоди розпочати передачу влади президент продовжує дописувати у Twitter про вкрадену перемогу.

Організація мала подавати позови у штатах з невеликою різницею голосів, збирати скарги очевидців і провести аналітичну роботу для виявлення порушень. Проте вже 17 листопада вона оголосила про відклик позовів у низці штатів.

Ешельман заявив у позові до суду, що неодноразово просив протрампівську організацію надати хоч якісь результати з пошуку порушень і пояснити, на що витрачають його гроші, але йому нічого конкретного не відповідали.

Тепер він звинувачує True the Vote у порушенні умов контракту та неправомірному використанні свого майна. Організація пообіцяла повернути мільйон, якщо Ешельман не буде звертатися до суду.

Зараз True the Vote заявляє, що продовжує досліджувати проблеми виборчої системи США, але для цього потрібно більше часу.