Службу безпеки Apple звинуватили в спробі підкупу американської поліції. В обмін на 200 iPad хотіли отримати ліцензії на зброю

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Службу безпеки Apple звинуватили в спробі підкупу американської поліції. В обмін на 200 iPad хотіли отримати ліцензії на зброю

AllTechBuzz / Flickr

Голову служби безпеки Apple звинуватили у США в спробі підкупу поліції для отримання дозволу на приховане носіння зброї співробітникам компанії. За даними прокуратури одного з округів Каліфорнії, в обмін на ліцензії правоохоронцям запропонували 200 гаджетів.

Про це повідомляє Financial Times.

Співробітник Apple Томас Мойєр, як заявляє прокуратура, пропонував дати правоохоронцям 200 iPad на суму близько $70 тис. в якості «пожертви» в обмін на дозвіл носити зброю чотирьом працівникам технічного відділу компанії.

Apple виступила на захист голови своєї служби безпеки та заявила, що внутрішнє розслідування не виявило жодних протиправних дій. Адвокат Мойєра зазначив, що його клієнт просто став крайнім у конфлікті між прокуратурою та шерифом округу Санта-Клара.

Мойєр працює в Apple вже 14 років, а з 2018 відповідає за секретність нових продуктів, стратегічний менеджмент корпоративної й торгової безпеки, антикризове управління тощо.

На переконання прокуратури округу, правоохоронці роздавали дозволи на зброю в обмін на гроші для підтримки переобрання на посаді шерифа Лорі Сміта. Ліцензії давали всім, хто хотів приховано носити пістолет на людях — у Каліфорнії за це відповідають саме офіси шерифів.

Адвокат служби безпеки Apple заявив, що компанія часто підтримує шерифів, і пожертва гаджетів не має нічого спільного з отриманням дозволів на зброю. Дві сотні iPad були призначені для нового тренувального центру при офісі шерифа.

Поліцейського, якого звинуватили в отриманні хабара від Apple, також звинуватили у видачі ліцензії на зброю місцевому страховому агенту в обмін на розкішні сидіння на хокейній арені вартістю $6 тис.

  • Apple погодилася виплатити компенсації користувачам у США в рамках судової справи про навмисне уповільнення роботи старих моделей iPhone. Щоб врегулювати претензії за позовом про спонукання купити нову модель телефону через швидке розрядження батареї, компанія погодилася сплатити $113 мільйонів.