«Слуга» Юрченко заявив, що Лерос напав на нього у Раді. Він викликав поліцію та швидку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Народний депутат «Слуги народу» Олександр Юрченко, якого звинувачують у хабарництві, заявив, що у Верховній Раді на нього напав його колишній колега по фракції Гео Лерос. Після інциденту він звернувся до правоохоронних органів та лікарів.

Конфлікт між нардепами спочатку виник під стінами Верховної Ради. Юрченко, коментуючи розпочате проти нього кримінальне провадження, почав навмисно перекручувати ім’я Лероса. Той саме підходив до будівлі парламенту. «Я не Део Ланос, я не можу розповсюджувати […] Ну як його, Део Ланос, Гео Лерос […] Його справжнє ім’я там взагалі Мухамед чи щось таке», — сказав Юрченко.

Лерос на це підійшов до Юрченка і схопив його за шию, запропонувавши відійти. Той відмовився і продовжив спілкування з пресою.

Але трохи згодом Юрченко заявив, що вже у стінах парламенту Лерос «напав на нього ззаду» та «бив ногами по голові». Він розповів, що викликав правоохоронні органи та швидку допомогу. На кадрах видно, як у нардепа біля носа є сліди крові. Згодом він додав, що через госпіталізацію після інциденту його «позбавили можливості» голосувати за проєкт Держбюджету на 2021 рік.

«Він поводиться як злочинець, як бандит [...] Бив ногами по голові, напав ззаду. У мене запаморочення. Я викликав правоохоронні органи та швидку допомогу. Я певен, що правоохоронні органи нададуть гідну оцінку діяльності цієї безсовісної людини», — сказав Юрченко.

Лерос відреагував на звинувачення Юрченка, поширивши це відео нардепа з підписом: «Я боюся, що якщо Юрченко поїде в лікарню, там професор Преображенський знову зробить його бродячим собакою і надіне браслет».

Він також написав, що напав саме Юрченко.

Про конфлікт між нардепами повідомила і їхня колега з «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар. «В кулуарах сумновідомий депутат Юрченко побився з Гео Леросом. Юрченко вважає, що саме Лерос зашкодив його репутації, а не «переговори про хабар в 40млн», — написала вона у Facebook.

  • 15 вересня НАБУ опублікувало відеозаписи за участі нардепа (на той час фракції «Слуга народу») Олександра Юрченка та його «помічника», які вимагали хабар за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами. У межах операції детектив «під прикриттям» у ролі представника промислової компанії познайомився з народним депутатом, який у завуальованій формі попросив надати йому через посередника хабар у $13 тисяч за внесення пропозицій до законопроєкту та надалі ще $200 тисяч для підкупу народних депутатів — членів профільного комітету.
  • 21 вересня суд арештував Юрченка на 2 місяці з правом внести заставу у понад 3 мільйони гривень. 25 вересня заставу внесли.
  • В Офісі президента заявили, що Юрченко вийшов із фракції «Слуга народу».