Премʼєр Словенії привітав Трампа з «перемогою» на виборах. Але результатів ще немає

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Премʼєр Словенії привітав Трампа з «перемогою» на виборах. Але результатів ще немає

European People's Party / Flickr

Премʼєр-міністр Словенії Янез Янша привітав Дональда Трампа з перемогою на президентських виборах США. Відповідний допис він зробив у Twitter.

«Досить ясно, що американський народ обрав Дональда Трампа і [віце-президента] Майкла Пенса ще на 4 роки», — написав премʼєр й привітав чинного президента та Республіканську партію.

Зазначимо, що наразі відсутні офіційні результати виборів й досі триває підрахунок голосів.

За тиждень до виборів Янша публічно підтримав Трампа.

«Ми поважаємо складне трагічне особисте життя Джо Байдена і деякі його політичні досягнення багато років тому. Але сьогодні, якби його обрали, він був би одним з найслабших президентів в історії. Вільний світ відчайдушно потребує сильних, як ніколи раніше. Давай, вигравай, Дональд Трамп», — написав Янша у Twitter.

Перед цим Трамп на пресконференції в Білому домі оголосив про свою перемогу «з великим відривом».

«Результати феноменальні, ми виграємо абсолютно всюди», — заявив Трамп. Він подякував американцям за підтримку. Крім того, президент заявив про спроби позбавити американців права на вираження своєї волі на виборах і додав, що він «не стане цього терпіти».

  • У США 3 листопада відбулися президентські вибори. Поки що лідирує кандидат від демократів Джо Байден, але Трамп, за попередніми даними, перемагає майже в усіх ключових штатах.