Перестали ображатися: у Казахстані використали фрази з фільму «Борат» для реклами країни

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Рада з туризму Казахстану використала фрази вигаданого героя актора Саші Барона Коена — «казахського журналіста» Бората Сагдиєва — для офіційного рекламного відеоролику.

Про це пише BBC.

Рада вирішила використати Бората як ідеальний маркетинговий інструмент, з огляду на ажіотаж навколо виходу другої частини фільму.

У відеоролику туристи знайомляться із культурою та природою Казахстану, а потім кажуть фразу very nice («дуже добре»), яку часто використовує Борат.

«Природа Казахстану дуже добра [very nice]. Його їжа дуже добра. І його люди, незважаючи на протилежні жарти Бората, є одними з найкрасивіших у світі», — зазначив заступник голови ради з туризму Кайрат Садваскасов.

Користувачі соцмереж переважно позитивно оцінили цитування Бората в рекламі Казахстану.

За сюжетом першого фільму Борат Сагдиєв є казахським журналістом, який на замовлення влади Казахстану вирушає до США знімати документальний фільм. Сам же Казахстан у фільмі Саші Барона Коена був зображений доволі відсталою країною.

Після виходу першого фільму Казахстан всерйоз обурився сюжетом, заборонив його показувати та навіть погрожував судом Коену.

На початку другої частини Бората повертають із трудового табору, куди його відправили після «провального фільму» про США, який нібито погіршив імідж Казахстану, і тепер його потрібно реабілітувати.

  • Друга частину фільму «Борат» вийшла 23 жовтня на онлайн-платформі Amazon Prime Video. Події фільму розгортаються на тлі пандемії коронавірусу і карантину, а також передвиборчої кампанії у Штатах.