У Житомирській області українці голосують у «кабінках» зі стільців, драбин та за ширмою лялькового театру

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Житомирській області на низці виборчих дільниць у день проведення місцевих виборів відсутні кабінки для голосування.

Про це повідомили в громадянській мережі «ОПОРА».

У зв’язку з цим українці змушені голосувати у «кабінках», виготовлених членами виборчих комісій з підручних засобів — стільців, спортивного інвентарю, драбин, є навіть ширма з лялькового театру.

Водночас є виборчі дільниці, де люди голосують на підвіконні, на лавках чи столах поруч один з одним, що є порушенням таємниці голосування.

За словами голови житомирської територіальної виборчої комісії Оксани Плис, виконавець робіт не встиг виготовити і поставити вчасно кабінки.

«Ми не могли довго знайти виконавця, знайшли фізособу, вона намагалася зробити і вночі робила, але в деяких місцях їм просто вночі не відкривали двері і вони не встигли, тому зараз виходимо з ситуації, як можемо: робимо так звану імітацію кабінки, щоб людина могла прийти і проголосувати. Постараємось установити їх якимось чином. Просто люди похворіли на коронавірус і ніхто не хотів цим займатись, а тим паче до 22 числа всі навчальні заклади не пускали нікого — хто ж за три дні візьметься робити?» — розповіла вона.

  • В Україні 25 жовтня тривають місцеві вибори — вперше за новою системою з відкритими списками. Обирають депутатів сільських, селищних, міських рад, а також сільських, селищних, міських голів. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.
  • Про перебіг голосування на місцевих виборах станом на 12:00 — читайте у матеріалі «Бабеля».