У Південній Кореї тайфуни та дощі знищили більшість врожаю — традиційний сезон приготування кімчі опинився під загрозою

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Південній Кореї після тривалих дощів та кількох тайфунів стався дефіцит капусти — головного інгредієнту для приготування традиційної страви кімчі. Ціни на неї зросли на 60%.

Про це пише Time.

Традиційно у цю пору року поля капусти приправляють спеціями та лишають на певний час для бродіння, щоб потім приготувати кімчі на наступний рік. Однак через погодні умови більшість врожаю було втрачено.

Корейські домогосподарства часто закуповують капусту та інші овочі оптом для приготування кімчі. Період, коли готується страва, навіть має власну назву «кімчжан», а сам процес передається корейцями із покоління до покоління роками.

За офіційною статистикою, через негоду ціни на продукти у Південній Кореї зросли на 22% та досягли найбільшого рівня з 2011 року. Страждають навіть великі підприємства — один із найбільших виробників кімчі призупинив продаж через нестачу капусти.

«Зокрема, капуста дуже чутлива до зміни клімату, і будь-які екстремальні погодні умови можуть негативно позначитися на її врожайності», — пояснив науковий співробітник Корейського інституту економіки сільських районів Кім Даджунг.

Однак експерти прогнозують, що у листопаді ціни стабілізуються, оскільки останнім часом була сприятлива погода, а тому новий урожай капусти має покрити дефіцит.