Місцеві вибори: у Харківській області кандидат проводить безкоштовні тести на коронавірус, а на Черкащині — частує горілкою та ковбасою

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Харківській області кандидат на посаду мера Дергача Костянтин Жидков організував проведення безкоштовних ІФА-тестів на коронавірус. При цьому була присутня партійна символіка «Слуги народу». Про це повідомляє рух «ОПОРА».

Оголошення про тести розмістив на своїй сторінці у Facebook кандидат у депутати до міськради від «Слуги народу», директор центральної районної лікарні Дмитро Дончак. «За ініціативи та підтримки кандидата на посаду Дергачівського міського голови Жидкова Костянтина Сергійовича проводяться аналіз крові (ІФА-тест на коронавірус)», — зазначають в оголошені та додають, що також поміряють температуру тіла й артеріальний тиск. Тести планують робити в самому місті та трьох селах.

На фото, які розмістили в соцмережах, зображені люди, які здають аналіз в спеціально обладнаному автобусі з наліпками з написом «Слуга народу».

В той же час у Черкаській області кандидат у депутати до Чернослобідської сільради від Радикальної партії Ляшка Микола Дубина пригощав виборців горілкою на Дні козака, який організували «за підтримки» іншого кандидата, але в депутати обласної ради — Володимира Лашкула.

За даними спостерігачів «ОПОРА», Дубина сам наповнював чарки, а потім вручав подарунки присутнім. Наймолодшому — іграшку, а найстаршому — пляшку горілки та кільце ковбаси. За словами кандидата, планували також вручати подарунки за участь у вікторині, але «ОПОРА» викликала поліцію через ймовірний підкуп виборців, тож вікторину довелося скасувати.