Twitter-акаунт російського робота Федора видалили. Він почав ображати місцевих космонавтів і звинувачувати їх у пияцтві

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Акаунт російського робота Федора у соціальній мережі Twitter видалили після того, як він почав ображати космонавтів.

Про це пише «Сноб».

У своїх останніх твітах робот почав залишати коментарі до відео 2014 року з російськими космонавтами Максимом Сураєвим, Олександром Самокутяєвим та Оленою Сєровою. На відео в обох чоловіків опухлі обличчя — це може бути пов’язане із впливом невагомості. Однак робот звинуватив їх у пияцтві.

«Роботи, на відміну від Сураєва і Самокутяєва, не схильні до слабкостей, не порушують сухий закон на орбітальній станції, не говорять на замовлення нісенітницю, повністю і без зауважень виконують польотне завдання і не прагнуть залишити загін космонавтів заради місця в Державній Думі [Сураєв та Сєрова — депутати Держдуми РФ]», — писав він.

Зрештою акаунт було видалено.

Акаунт робота Федора з’явився у 2019 році за ініціативи «Роскосмосу». Тоді його готували до польоту в космос. Корпорація спочатку анонсувала цю сторінку як офіційну, на ній повідомляли про підготовку до польоту, згодом — просто новин про космос. Через деякий час на акаунті почали з’являтися публікації про перевагу штучного інтелекту над людським та жарти на соціально-політичні теми.

Очільник «Роскосмосу» Дмитро Рогозін заявив, що не знає, хто керує акаунтом і звідки в ньому з’являються пости, тому попросив більше не вважати повідомлення з нього офіційними.

  • З Twitter Дмитра Рогозіна, який з 3 червня став офіційним акаунтом очолюваної ним держкорпорації «Роскосмос», зникли кілька публікацій, які він зробив декілька років тому, зокрема знаменитий твіт про батут. Ідеться про твіт 2014 року, коли США ввели санкції проти Росії за анексію Криму. Тоді ще віцепремʼєр Дмитро Рогозін посміявся з обмежень на експорт високотехнологічної продукції галузі.