У США охоронці вʼязниці змушували засуджених дві години слухати дитячу пісню “Baby Shark”. Їм предʼявили звинувачення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США охоронці вʼязниці змушували засуджених дві години слухати дитячу пісню “Baby Shark”. Їм предʼявили звинувачення

У штаті Оклахома двом колишнім охоронцям вʼязниці і їхньому начальнику предʼявили звинувачення за те, що вони змушували вʼязнів стоячи слухати дитячу пісню "Baby Shark" («Крихітка-акула») протягом щонайменше двох годин.

Про це повідомляє Insider.

Згідно зі свідченнями під присягою, принаймні чотирьох увʼязнених у вʼязниці округу Оклахома змусили стояти зі скутими за спиною руками і слухати дитячу пісню. Інцидент трапився у листопаді та грудні 2019 року.

Звинувачені — 21-річний Грегорі Корнелл Батлер, 21-річний Крістіан Чарльз Майлз та 50-річний Крістофер Раймонд Хендершотт. Їм предʼявили звинувачення у жорстокому поводженні з увʼязненим. Зазначимо, що багаторазове відтворення музики є формою психологічного катування. Майлз і Батлер звинувачуються у виконанні покарання, а Хендершотт у тому, що дозволив цьому статися.

Коли офіс шерифа дізнався про покарання, Батлера і Майлза спочатку відсторонили від посади, а потім звільнили. Хендершотт пішов на пенсію.

У письмових свідченнях Майлз і Батлер визнали, що використовували пісню "Baby Shark" як покарання. Таким чином вони хотіли «дисциплінарно вплинути на сусідів по камері». За що саме їх таким чином карали — невідомо. Проте слідчі зазначили, що ця пісня викликала у засуджених «надмірне емоційне напруження».