У Таїланді американцю загрожує до двох років вʼязниці за негативний відгук про готель

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Таїланді американцю загрожує до двох років вʼязниці за негативний відгук про готель

Alex Block / Unsplash

Американцеві у Таїланді загрожує до двох років вʼязниці після публікації на порталі TripAdvisor негативних відгуків про готель, в якому він зупинявся. Про це повідомляє BBC.

Курорт подав на нього в суд відповідно до суворих законів країни про боротьбу з наклепом.

Американець, на імʼя Веслі Барнс, який працює у Таїланді, опублікував кілька відгуків, де звинувачує готель у «сучасному рабстві». Однак у Sea View Resort заявили, що різка критика з боку колишнього гостя не відповідає дійсності і підриває репутацію готелю.

Власники готелю пояснюють, що причиною такого відгуку міг стати інцидент на початку цього року, коли Барнс хотів принести свою пляшку алкоголю під час вечері в ресторані. У заяві готелю йшлося, що він «влаштував переполох» і відмовився платити штраф за відкупорювання та подачу до столу принесеного з собою вина.

Після відʼїзду з готелю та публікації відгуків його затримали, він провів кілька ночей у вʼязниці, а потім чоловіка звільнили під заставу. Якщо його визнають винним у порушенні горезвісних законів країни про боротьбу проти наклепу, йому загрожує до двох років вʼязниці.

Таїланд — не єдина країна, де криміналізована дифамація. Підсудного можуть арештовувати з правом внести заставу, а якщо це іноземець, то його паспорт буде зберігатися в суді до кінця розгляду. Кримінальні справи про дифамацію часто використовуються в комерційних або політичних суперечках. Правозахисні групи стверджують, що їх часто використовують, щоб залякати і змусити замовкнути тих, хто бореться з несправедливістю.