Шахраї «продавали» посаду помічника-консультанта народного депутата «Слуги народу» — за $18 тисяч

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві шахраї обіцяли працевлаштувати на посаду помічника-консультанта народного депутата і за це вимагали $18 тисяч. Державне бюро розслідувань затримало зловмисників, тепер їм загрожує до восьми років тюрми. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними правоохоронців, зловмисники представилися довіреними особами нардепа і пропонували свою допомогу в оформленні документів для отримання посади.

СБУ уточнює, що шахраї пропонували «працевлаштування» саме помічниками нібито нардепів від «Слуги народу». Зловмисники обіцяли одразу після отримання грошей «провести стажування та видати службове посвідчення».

30 вересня фігуранти справи отримали першу частину хабаря у розмірі тисячі доларів, а 5 жовтня іншу — $3 тисячі.

Зловмисників затримали, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

  • Раніше Держбюро розслідувань затримало зловмисників, які представлялися радником президента, генералом СБУ і членом антикорупційної громадської організації. Вони вимагали у громадянина 1,1 мільйона гривень.
  • У квітні Держбюро розслідувань затримало псевдорадника голови Офісу президента, який обіцяв за $200 тисяч «допомогти» з призначенням на керівну посаду в Державному агентстві лісових ресурсів.