Американський серфер через пів року знайшов свою загублену дошку. Вона відпливла на відстань у 8 тисяч км

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Гавайський серфер і фотограф Даг Фолтер в лютому 2018 року через велику хвилю втратив свою дошку, а через 6 місяців її знайшли на Філіппінах. Дошка пропливла від Гаваїв до острова Сарангані 8 тисяч кілометрів.

Про це пише CNN.

Фолтер після втрати сподівався на місцевих рибалок, які могли знайти дошку в затоках. Через деякий час серфер втратив надію і змирився, але через два роки він отримав повідомлення в соцмережі, що його дошку знайшли на Філіппінах.

Виявилося, що її знайшли місцеві рибалки і продали знахідку за $40 своєму сусіду — вчителю початкової школи Джованні Бранзуелі. На дошці було зазначено імʼя майстра і Бранзуелі вирішив його відшукати. Він написав майстру і розповів історію покупки. Майстер поділився фотографією знайденої дошки в Instagram і тегнув Фолтера. Так Бранзуелі і Фолтер змогли звʼязатися.

Doug Falter Photography

Серфер тепер планує поїздку на Філіппіни. Він розповів, що дошка була створена спеціально під нього, і на ній він підкорював найбільші свої хвилі. Фолтер заявив, що хоче подарувати Бранзуелі дошку для початківців і навчити «ловити хвилі».

  • Бразильська 33-річна серфінгістка Майя Габейра побила свій власний світовий рекорд — у Португалії у районі Прайя-ду-Норті вона подолала хвилю висотою 22,4 метра. Попередній світовий рекорд вона встановила у 2018 році, коли пройшла хвилю 20,7 метра у цьому ж районі.