На Алясці на 12 років відправили до вʼязниці стоматолога, який видаляв зуб на гіроскутері

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На Алясці стоматолога Сета Лукхарта відправили на 12 років до вʼязниці за те, що він видаляв зуби пацієнтам, стоячи на гіроскутері. Про це повідомляє CNN.

Медика засудили за шахрайство в медичній сфері, незаконне надання стоматологічних послуг і наражання пацієнтів на небезпеку. Покарання за ці проступки — 20 років вʼязниці, з яких 8 років будуть умовним увʼязненням.

Окрім цього, дантисту також заборонили займатися медичною практикою протягом 10 років після звільнення з вʼязниці й постановили виплатити штраф у розмірі $2,2 мільйона.

Лукхарт вибачився за свої дії.

«Озираючись назад, я не можу точно сказати, коли я почав відходити від курсу. Хоча я не сумніваюся, що зміг надати допомогу й полегшити біль багатьом людям, які гостро того потребували, я також знаю, що міг і повинен був дотримуватись кращої дисципліни, обслуговуючи пацієнтів», — заявив він.

Стоматолог наголосив, що вже змінився і попросив суд переглянути вирок.

Зазначимо, що під час операцій з видалення зубів Лукхарт присипляв своїх пацієнтів. Таким чином, вони не знали про те, що під час процедур лікар стоїть на гіроскутері. Пацієнти дізнались про дії Лукхарта з опублікованого в соцмережах відео. Після цього вони звернулись до суду.

«Я не можу сказати нічого поганого про те, що ви видалили мій зуб, я ціную це, але я думаю, що те, що ви робили, обурливо, самовпевнено і шалено», — заявила Вероніка Вільгельм, яка стала героїнею відеоролика.