Білоруські та російські виконавці записали спільну пісню, узявши за назву цитату Лукашенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Білоруські та російські виконавці записали спільну пісню, узявши за назву цитату Лукашенка

Valery Sharifulin / TASS / Getty Images

Білоруські та російські музиканти записали пісню і зняли на неї відеокліп, використавши для назви твору одну з цитат самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Відеокліп, підписаний «Артисти за мир — Кохану не віддають» вийшов на YouTube-каналі гурту «Аура».

Сам Лукашенко безпосередньо в кліпі не згадується, але цитатою «кохану не віддають» закінчив один з виступів під час президентських виборів. Як пише TUT.by, на початку серпня Лукашенко заявив: «За нами Білорусь — чиста і світла, чесна й гарна, працьовита, трошки наївна і трохи вразлива. Але вона наша, вона кохана, а кохану не віддають».

У відеокліпі знялися виконавці, серед яких Микола Басков, Філіп Кіркоров, Олександр Солодуха, Анатолій Ярмоленко, Руслан Алехно, Аніта Цой, Денис Майданов, Діана Гурцкая, Олександр Буйнов, Вікторія Алешко, гурт «Аура», Жанет, Ірина Дорофєєва, Олена Ланська, арт-гурт «Білоруси», Володимир Громов, Анастасія Москвіна та сестри Валентина і Олександра Груздєви.

  • Олександр Лукашенко отримав Шнобелівську премію в галузі медицини. «Нагороду» йому вручили за «використання пандемії коронавірусу з метою того, щоб навчити світ, що політики можуть більше впливати на життя і смерть, ніж вчені та лікарі».