В Індонезії тих, хто відмовляється носити маски, змушують копати могили для померлих від коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Індонезії тих, хто відмовляється носити маски, змушують копати могили для померлих від коронавірусу

Жителів Індонезії, які відмовляються носити маски, змушують копати могили для жертв коронавірусу.

Про це пише CNN.

У звʼязку з різким зростанням числа випадків COVID-19 в останні місяці, уряд Індонезії в липні ухвалив закон, що вимагає від людей носити маски в громадських місцях. При цьому, закон закріпив за місцевою владою право визначати покарання за недотримання цієї вимоги.

В регіоні Черм правоохоронці пропонують порушникам заплатити штраф у 150 тис. рупій ($10) або прийняти «соціальне покарання». У місті Гресік вісім осіб в рамках такого «покарання» змусили копати могили для померлих від COVID-19. Таким чином влада хоче провчити тих, хто не вірить у небезпеку даного вірусу. Могили копали на громадському кладовищі в селі Нгабетан. Розподілили по дві людини на кожну яму: поки одна людина копає, інша — викладає деревʼяні дошки, на які кладуть труп.

«На даний момент є тільки три доступних могильники, тому я подумав, що з таким же успіхом можу змусити цих людей працювати з ними», — цитує видання главу регіону.

В Індонезії коронавірусом заразилися майже 230 тис. осіб. За даними Міністерства охорони здоровʼя, понад 160 тис. з цих пацієнтів одужали, а щонайменше 9 100 — померли.