У місті штату Флорида скасували закон про заборону на спущені штани. Він діяв з 2007 року

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада міста Опа-Лока (штат Флорида) скасовує закон 2007 року, який забороняв ходити зі спущеними штанами вулицями. Демонстрація нижньої білизни послідовниками такої моди каралася штрафом у $500, але влада міста так і не зрозуміла за 13 років, як притягати до відповідальності порушників.

Про це повідомляє Associated Press.

Мода на таке носіння штанів була поширена серед афроамериканців. Чоловікам заборонили ходити зі спущеними штанами в 2007 році, а жінкам в 2013 році. Крім штрафу закон дозволяв притягнути порушників до 25 годин громадських робіт. По всьому місту були розставлені попереджувальні таблички. Влада у результаті не змогла підрахувати скільки місто заробило на штрафах і чи окупили себе таблички.

На стадії розробки закону Союз захисту цивільних свобод Флориди називав його «сміховинною тратою держресурсів», а покарання занадто суворим. Зараз міська комісія майже одноголосно виступила за скасування закону. Проти був лише один член, який заявив, що закон змушує темношкірих чоловіків «ставати краще» і не виглядати недолуго.