Американка чотири тижні чекала результатів тесту на коронавірус. Коли хворобу підтвердили, було вже пізно

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Американка чотири тижні чекала результатів тесту на коронавірус. Коли хворобу підтвердили, було вже пізно

BSIP / Contributor

Мешканка Балтімора мала симптоми коронавірусу та здала аналізи, але чекала результатів чотири тижні. Врешті хворобу підтвердили, та в той час жінка вже була у важкому стані в лікарні, де невдовзі померла.

Про це повідомляє Business Insider.

Барбара Гарріс здала аналізи на коронавірус 2 червня. Після кількох тижнів очікування дочка жінки переконала її звернутися до лікарні. Там стан хворої значно погіршився, і лікарі підключили її до апарату ШВЛ.

Ситуація в лікарні викликала занепокоєння — її працівникам не вистачало масок та костюмів захисту, а вони самі мали вигляд переляканих та виснажених людей.

Через кілька днів після госпіталізації Гарріс померла. Попри жахливі умови тестування та лікування, її родині висунули значний рахунок. Діти жінки вважають, що якби результати тесту були готові вчасно, їхня мати могла б вижити.

Згідно з нещодавнім дослідженням Гарвардського університету, американці в середньому очікують результатів тестів на коронавірус чотири дні. 10% чекають 10 днів і навіть довше.

У США відомі випадки, коли люди отримували після здачі аналізів різні результати від різних установ протягом кількох тижнів. Така ситуація породжувала нерозуміння, що робити — повертатися до роботи чи тестуватися повторно.

  • Протягом усього часу пандемії коронавірусу в США президент Дональд Трамп говорив, що загрози немає, маски носити не обов’язково, і взагалі ця хвороба не страшніша за легкий грип. Після того як кількість випадків коронавірусу в країні перевалила за 6 мільйонів, президент зізнався, що весь час усвідомлював небезпеку, але просто «не хотів сіяти паніку».
  • Центр з контролю та профілактики захворювань США медіа завалили запитами через нову конспірологічну теорію інтернет-культу QAnon, яку підтримав президент Дональд Трамп. Суть «змови» полягає у тому, що керівництво цього органу начебто навмисно завищує смертність від коронавірусу.
  • 27 липня Трамп поширив у Twitter допис, у якому йшлося: «Від COVID є ліки. Америко, прокинься». Соцмережа його видалила. Трамп звинуватив Twitter у «розкрутці» негативу про нього.