Головний епідеміолог Молдови заявив, що від коронавірусу у світі померли ті, хто «і так був тягарем». Після цього він звільнився

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Директор Національного агентства з громадської охорони здоровʼя Молдови та головний епідеміолог країни Ніколає Фуртуне заявив, що у світі від коронавірусу померли ті люди, які «і так були тягарем».

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «TVR Moldova».

«Не хочу, щоб мене засуджували або здатися цинічним, але в усьому світі коронавірус забрав життя тих, хто і так був тягарем для себе і оточення. Це були люди, які боролися з останніми стадіями раку, важким діабетом, серцево-судинними патологіями. Так сталося і у Франції, і в Італії, і, на жаль, в Молдові», — заявив Фуртуне.

Його заяви викликали суспільний резонанс, а політики почали вимагати звільнення. Сам Фуртуне вибачився за свої слова і пояснив, що такі люди є «тягарем» з медичної точки зору, а не з соціальної.

Однак вже на наступний день під час засідання уряду Молдови Фуртуне подав заяву про відставку. Прем’єр-міністр країни подякував йому за роботу у надзвичайно важкий період, але висловив жаль через його недоречні коментарі про померлих від коронавірусу.

  • Кількість померлих через коронавірусну хворобу в усьому світі перевищила 900 тисяч. Станом на ранок 9 вересня, коронавірус забрав життя 901 868 осіб. Найбільше померлих у США — 194 032. За ними йде Бразилія — 127 517 жертв. Замикає «трійку» Індія, де від ускладнень COVID-19 померли 73 923 жителі країни.
  • Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) очікує, що пандемія коронавірусу завершиться менш ніж за два роки та в цьому людству допоможуть сучасні технології.