У Білорусі зламали сайт МВС і додали Лукашенка в «розшук»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Білорусі зламали сайт МВС і додали Лукашенка в «розшук»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Невідомі зламали сайт Міністерства внутрішніх справ Білорусі та розмістили там інформацію про розшук самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка і глави МВС Юрія Караєва.

Про це повідомляють «Наша Ніва» і «Белсат» у Telegram, публікуючи скріншоти з сайту.

У повідомленні вказали, що Лукашенка та Караєва звинувачують у «воєнних злочинах проти білоруського народу». Також самопроголошеного президента звинуватили в «узурпації влади».

На час написання цієї публікації сайт білоруського МВС не відкривався. Напередодні ЗМІ повідомляли про злам сайту Управління справами президента Білорусі.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • 3 вересня Лукашенко потрапив до бази сайту «Миротворець». Підставою для внесення стало «порушення міжнародних угод і домовленостей».
  • Колишній премʼєр-міністр Польщі й ексголова Європейської Ради Дональд Туск розповів, що навесні 2014 року Олександр Лукашенко пропонував створити союз України і Білорусі. Сам Лукашенко і хотів його очолити.