У Туркменістані порушників маскового режиму відправляють збирати бавовник

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Туркменістані порушників маскового режиму відправляють збирати бавовник

Pixabay

У Туркменістані громадян, яких затримали за порушення маскового режиму і які не можуть сплатити штраф, поліція примусово відправляє збирати бавовник. Норма — 20 кілограмів за день.

Про це повідомляє туркменська служба «Радіо Свобода» — «Радіо Азатлик».

Нагадаємо, що влада Туркменістану не визнає наявності у країні коронавірусу. Наразі там немає жодного офіційно підтвердженого випадку. При цьому вимогу носити маски пояснюють «підвищеним вмістом пилу в повітрі».

У країні поліція проводить рейди на спеціальних автобусах, під час яких затримують і відвозять людей без масок в поліцейські відділення. Після цього людям виписують штраф (приблизно $17). Тих, хто не може заплатити, примусово відправляють на збір бавовника.

Порушників маскового режиму попереджають, що, в разі якщо вони не прибудуть у поліцейське відділення для відправки на бавовникове поле, «будуть мати наслідки». Зокрема, за несвоєчасну явку в поліцейське відділення їм загрожують відправкою в трудовий виправний табір у місті Теджен або накладенням більшого штрафу.

Крім того, поліція забирає паспорти штрафників, відправлених на збір бавовника, і повертає в кінці дня, якщо вони зберуть денну норму.