У Росії суд оштрафував жінку за відео у TikTok про акцію солідарності

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Суд у Єкатеринбурзі оштрафував місцеву жительку Христину Альтшулер, працівницю міської стоматології за відео у її акаунті в TikTok, де вона розповіла про акцію солідарності на підтримку протестувальників у Хабаровську. Про це повідомляє Znak.com.

Суд визнав її винною в «організації несанкціонованого мітингу» і оштрафував на 20 тисяч рублів (приблизно 7,5 тисячі гривень).

У ролику, який зібрав 189 тисяч переглядів і 31 тисяч вподобань, росіянка розповіла про те, що жителі Єкатеринбурга збираються біля фонтану на знак солідарності з Хабаровськом.

На засіданні суду Альтшулер наголосила, що закликала «просто зустрітися з людьми і погодувати голубів». «Коли я побачила ситуацію, повʼязану з Хабаровськом, то вирішила підтримати людей, які домагаються, щоб суд над Сергієм Фургалом просто був відкритим. Ніякого відношення до політики я не маю», — наголосила вона.

  • У Хабаровську з 11 липня тривають масові акції на підтримку заарештованого Сергія Фургала — колишнього губернатора Хабаровського краю. Слідчі вважають, що він причетний до організації замовних убивств. В інших російських містах проходили акції солідарності з протестувальниками в Хабаровську. На деякі з них люди збиралися під приводом погодувати голубів.