Райські острови біля берегів Бразилії знову відкриті для туристів. Але тільки для тих, хто хворів на коронавірус

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Райські острови біля берегів Бразилії знову відкриті для туристів. Але тільки для тих, хто хворів на коронавірус

Fabricio Ferreira Silva / Wikipedia

Бразильський архіпелаг Фернанду-ді-Норонья, що славиться своїми райськими краєвидами, відкривається для відвідувачів. Але цього разу за однієї умови: потрапити на курорт зможуть лише ті, хто хворів на коронавірус.

Про це повідомляє CNN.

Відкриття тропічного архіпелагу зі знаменитим Baia do Sancho — пляжем, який виграв номінацію як найулюбленіше місце мандрівників за версією Trip Advisor, заплановане на наступний тиждень.

За словами місцевої влади, щоб потрапити на Фернанду-ді-Норонья, потрібно мати з собою позитивний результат ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 20 днів до вʼїзду, або серологічний тест, який підтверджує наявність антитіл проти коронавірусу.

Пояснення, чому прийматимуть лише туристів, які хворіли на коронавірус, при цьому не надали.

Архіпелаг із двох десятків вулканічних островів закрили для туристів у середині березня через пандемію. 31 липня його відкрили, але тільки для тих, хто має там будинок або працює дослідником.

Фернанду-ді-Норонья є національним парком і найвідвідуванішим туристами місцем у Бразилії. Торік тропічні острови зібрали понад 100 тисяч туристів, 90% з яких — бразильці. ЮНЕСКО у 2001 році оголосило архіпелаг світовою спадщиною.