«Тварино, звільняйся». Мінчанину загрожує штраф у $500 за СМС міліціонеру

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Білорусі, де з 9 серпня йдуть протести проти режиму Олександра Лукашенка, на 30-річного жителя Мінська склали протокол за грубе СМС міліціонеру.

Як повідомляє пресслужба столичної міліції, чоловік в два слова запропонував міліціонеру звільнитися. «Тварино, звільняйся», — написав він.

ГУВС Мінміськвиконкому

Міліціонер звернувся в службу безпеки МВС через повідомлення і автора СМС знайшли через кілька днів. Ним виявився охоронець, який працює в ігровому клубі. Номер міліціонера він побачив на одному з інтернет-ресурсів.

За повідомлення тепер чоловікові загрожує штраф до 1 350 рублів ($500) за статтею про образу посадової особи при виконанні обовʼязків (ст. 23.5 КоАП).

  • 30 серпня на черговому марші в Мінську зібралися близько 200 тисяч людей. Вони хотіли пройтися центральним проспектом Незалежності, однак дорогу їм перегородила міліція, тому активісти пішли до резиденції президента. До кінця дня затримали близько 150 осіб, а Лукашенко знову ходив по резиденції з автоматом.
  • Олександр Лукашенко заявив про розробку третього варіанту Конституції країни. Він каже, що «за зміни» і хоче систему, яка не буде завʼязана на особистості президента. При цьому він проти повернення Конституції 1994 року.