Перша шахова онлайн-олімпіада завершилася скандалом. У фіналі проти Росії двох гравців з Індії відключили від їхніх партій

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Перша шахова онлайн-олімпіада завершилася скандалом. У фіналі проти Росії двох гравців з Індії відключили від їхніх партій

Pxfuel

У фіналі Шахової онлайн-олімпіади, в якому зійшлися збірні Індії та Росії, двом гравцям індійської команди відключили інтернет.

Про це пише BBC.

Як пише видання, обидва гравці через відключення втратили доступ до своїх партій і в підсумку були визнані такими, що зазнали поразки.

«На онлайн-олімпіаду вплинуло глобальне відключення інтернету, яке серйозно торкнулося кількох країн, включно з Індією. Двоє індійських гравців втратили звʼязок, коли результат партії ще не був зрозумілим», — заявив президент Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) росіянин Аркадій Дворкович.

У фіналі перемогла збірна Росії із рахунком 1,5 на 0,5. Але з огляду на те, що трапилося, організатори вирішили нагородити золотими медалями й збірну Індії.

Шахову олімпіаду вперше проводили онлайн через пандемію коронавірусу. Збірна Індії стала не єдиною, хто постраждав від відключення. 28 серпня Вірменія заявила, що один з її гравців був відключений від сервера під час чвертьфінального матчу проти Індії та зрештою програв. Його апеляцію відхилили, а Вірменія на знак протесту покинула турнір.

44-а шахова олімпіада мала проходити в Росії, але її відклали до наступного року через пандемію.