У Білорусі жінку затримали і судитимуть за біло-червону сукню

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Білорусі жінку затримали і судитимуть за біло-червону сукню

Фото з сайту «Брестская газета»

У білоруському Бресті жінку судитимуть за біло-червону сукню.

Про це пише TUT.by.

Наталія Климович розповіла, що разом зі своїм чоловіком Владиславом Абрамовичем вони працюють в ювелірній майстерні. Увечері 11 серпня до них в майстерню несподівано увірвалися співробітники міліції та почали оглядати виробничі приміщення. Один з них помітив на жінці біло-червону сукню і попросив пройти з ним. Її чоловіка затримали після того, як він поцікавився, на якій підставі затримують його дружину.

Чоловіка Климович випустили наступного дня без суду. Жінці пощастило менше: через дві доби після затримання Наталію випустили із СІЗО і вручили повістку до суду, який відбудеться вранці 28 серпня. Їй висунули звинувачення за статтею про порушення порядку організації або проведення масових заходів.

При цьому Климович заявила, що своїм платтям «хотіла висловити громадянську позицію». За словами Наталії, біло-червону сукню для себе і біло-червону сорочку для чоловіка пошила на замовлення. Вони були готові 14 липня — відтоді подружжя регулярно їх носило. Обоє були в цьому одязі на мітингах на підтримку головного опонента Лукашенка Світлани Тихановської.