Голова МЗС Угорщини заявив, що спілкується з колегами з ЄС щодо Білорусі, але його знайшли на відпочинку на яхті

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Голова МЗС Угорщини заявив, що спілкується з колегами з ЄС щодо Білорусі, але його знайшли на відпочинку на яхті

Atlatszo

Міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто зафіксували під час відпочинку на яхті у той момент, коли його офіційні сторінки в соцмережах повідомляють, що чиновник проводить низку телефонних розмов із колегами в ЄС щодо подій у Білорусі.

Відповідні фото опублікувало видання Atlatszo.

Останні дві публікації на сторінці Сійярто у Facebook датовані 16 та 17 серпня. У них повідомляється про перемовини в ЄС щодо подій в Білорусі. 16 серпня Сійярто мав розмову з німецьким колегою Гайко Маасом та верховним представником ЄС із зовнішніх справ Жозепом Боррелем.

Водночас 17 серпня Сійярто розповідав про перемовини із трьома міністрами закордонних справ країн Балтії.

«Без перебільшення, телефонні лінії горять і на рівні премʼєр-міністрів, і на рівні міністрів закордонних справ у звʼязку з подіями в Мінську», — підписав він.

До обидвох публікацій Сійярто прикріплені і фотографії, де він у костюмі сидить в кабінеті.

Однак журналісти стверджують, що міністр закордонних справ наразі відпочиває разом із родиною на борту люксової яхти. Зокрема, 16 серпня вони змогли сфотографувати його в Адріатичному морі в Хорватії, приблизно за 15 кілометрів від суші.

За даними ЗМІ, яхта, якою користується міністр, 12 серпня прибула в бухту міста Спліт у Хорватії. У цей же день туди прилетів приватний літак, яким раніше часто користувався прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Коли журналісти наблизилися до яхти і почали фотографувати, хвилин за десять два члени екіпажу припливли до них на водному мотоциклі для уточнення, хто і з якою метою фотографував пасажирів на борту судна. Сама яхта хвилин через 15 після цього вимкнула автоматичну ідентифікаційну систему і зникла з карт.