Діджея, затриманого за пісню «Перемен» на мітингу в Мінську, в ізоляторі побив заступник голови МВС Білорусі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Діджея, затриманого за пісню «Перемен» на мітингу в Мінську, в ізоляторі побив заступник голови МВС Білорусі

Наша Ніва

Білоруського діджея Владислава Соколовського, який отримав 10 діб арешту за пісню «Перемен» на провладному мітингу в Мінську, в ізоляторі бив заступник міністра внутрішніх справ Олександр Барсуков.

Про це Соколовський розповів місцевому виданню «Наша Ніва».

У Мінську 6 серпня на концерт, організований місцевою владою, прийшли прихильники Світлани Тіхановської — суперниці Олександра Лукашенка на виборах. Кирило Галанов і Владислав Соколовський, які були діджеями на заході, включили пісню «Перемен» групи «Кіно». Після заходу Галанова і Соколовського затримали. На них склали протоколи про дрібне хуліганство і непокору вимозі посадової особи та відправили під арешт на 10 діб.

Соколовського тримали в мінському ізоляторі на вулиці Окрестіна. Половину з 10 діб він провів у карцері. За словами діджея, на третю добу арешту до нього прийшов «якийсь начальник».

«Начальник сказав: “Включив музику? Змін захотілося? Стільки людей вийшли на вулиці, стільки крові через вас. Ну, готуйся, сядеш років на десять”. Двічі вдарив мене і вийшов. Виходячи, сказав: “Що це він у вас як у санаторії? Зробіть як треба”», — розповів Соколовський.

Після цього, за словами діджея, у карцері стало холодно, а йому перестали відкидати нари на ніч. Уже після виходу з ізолятора Соколовський дізнався, що до нього приходив заступник міністра внутрішніх справ Білорусі Олександр Барсуков.

При цьому Барсуков 13 серпня заявив, що в ізоляторі на Окрестіна знущань ніяких не було. Пізніше він заявив, ніби йому «доповідали, що нікого не били».