Британцю платили $10 тисяч на рік, аби він був офіційним чарівником Нової Зеландії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Британцю платили $10 тисяч на рік, аби він був офіційним чарівником Нової Зеландії

Staffan Andersson / Flickr

Із 1998 року британцю Яну Брекенбері Ченнеллу платили $10 тисяч на рік, щоб він працював офіційним чарівником міста Крайстчерч у Новій Зеландії. Про це повідомляє CNN.

Ченнелл ходив головною площею міста в довгих темних одежах і капелюсі, з густою бородою і посохом у руках — його образ нагадував доброго чарівника Гендальфа з серіалу «Володар перснів», який знімали у Новій Зеландії.

Чоловік розповідає, що його схожість із Гендальфом є «випадковою», а він зазвичай допомагає просувати місцеві заходи, а також приймає високопосадовців і делегації. На міській площі він розмовляє з людьми про філософію, ділиться своїми ідеями з різних тем, наприклад, висловлює думку щодо зміни клімату.

Щороку це вимагає понад 200 годин роботи. Ченнелл розповів, що вважає свою роль провокаторською: «Щодня ​​світ стає дедалі серйознішим, тому зараз найпотужніше у світі — це веселощі».

У 1990 році колишній премʼєр-міністр Нової Зеландії Майк Мур написав Ченнеллу лист, в якому пропонував «терміново розглянути пропозицію стати чарівником Нової Зеландії, Антарктиди і відповідних прибережних районів». У 2009 році чоловіка нагородили Королівською медаллю за службу.

Ченнеллу 87 років й він планує згортати свої обовʼязки міського чарівника, але пів року тому у нього зʼявився помічник, який може його замінити.