Лукашенко після коронавірусу хоче здавати плазму. Він попросив очільника МОЗ «ввести по краплі крові опозиціонерам»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Лукашенко після коронавірусу хоче здавати плазму. Він попросив очільника МОЗ «ввести по краплі крові опозиціонерам»

Палінчак Михайло / УНІАН

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що після одужання від коронавірусу планує здавати свою плазму крові.

Про це пише TUT.by.

«Оскільки мені довелося цю біду перенести вже [коронавірус]. Знаєш, я про що вже подумав? Ти ж мене в цей «золотий фонд» зараз запишеш, коли здають кров, плазму роблять і потім лікують людей», — зазначив він.

Лукашенко закликав міністра охорони здоров’я взяти в нього кров та «ввести по краплі опозиціонерам».

«Найпростіший шлях повернути їх у бік держави, ну і в мій бік. Тому я це публічно говорю: щоб усі опозиціонери по краплині крові отримали. Вони не відмовляться, ти ж знаєш, коли в реанімацію потрапляєш, там вже не дивишся, яка кров — аби вижити», — заявив президент Білорусі.

Після цього він пояснив, що його заява є «напівжартом, напівправдою». Водночас, згідно з білоруським законом, Лукашенко не може здавати кров, адже її приймають лише у людей віком від 18 до 60 років.

  • Президент Білорусі Олександр Лукашенко 28 липня повідомив, що безсимптомно перехворів на коронавірус.
  • Він вважає, що коронавірус йому «підкинули». Лукашенко розповів, що на обстеження він поїхав через те, що захворіли члени його родини. І там вже лікарі виявили, що він перехворів на коронавірус. Наступного дня Лукашенку стало зле, він знову звернувся до лікарів, які порадили йому лікуватися від коронавірусу.
  • У Білорусі влада не вводила жорстких карантинних обмежень через коронавірус — там продовжували працювати навчальні заклади, магазини, масові заходи теж не скасовували.