У США троє підлітків тікали від поліції та випадково перестрибнули паркан маєтку Трампа

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США троє підлітків тікали від поліції та випадково перестрибнули паркан маєтку Трампа

Wikimedia

Троє підлітків випадково перестрибнули паркан маєтку президента США Дональда Трампа — вони втікали від правоохоронців з напівавтоматичним пістолетом у рюкзаку.

Про це повідомляє поліція Флориди, передає ABC News.

«Цим трьом пощастило, що ні президента, ні членів сімʼї не було у резиденції, тому що агенти секретної служби могли їх застрелити. Клуб закритий на літо. Вони й гадки не мали, де вони були», — сказав поліцейський.

Згідно зі звітом поліції, офіцер Палм-Біч помітив підлітків, які сидять в припаркованій машині рано вранці, а коли він увімкнув фари, машина помчала у бік Мар-а-Лаго. Вже біля маєтку хлопці побачили другого офіцера, який не мав жодного стосунку до цієї справи, різко зупинили машину, вискочили з неї та почали втікати. Вони перестрибнули найближчу стіну Мар-а-Лаго, сховалися на території резиденції й викинули рюкзак, в якому знаходився міні-АК-47 з зарядженим магазином на 14 патронів.

Підліткам предʼявили звинувачення у незаконному володінні вогнепальною зброєю, зламі із застосуванням вогнепальної зброї і опорі арешту. Наразі вони в ізоляторі й прокуратура вирішує, чи висувати їм звинувачення як дорослим особам.

З 2017 року, відколи Трамп став президентом, в Мар-а-Лаго намагались проникнути кілька разів. Наприклад, у листопаді 2018 року студент університету Вісконсину навмисно проник на територію маєтку, його знайшли агенти Секретної служби США. Студента засудили до одного року умовно і штрафу в розмірі $25 тисяч.

У березні 2019 року громадянка Китаю змогла потрапити на територію Мар-а-Лаго, переконавши охорону в тому, що є родичкою одного з членів клубу. Під час суду зʼясувалося, що у китаянки був пристрій для виявлення прихованих відеокамер, флешка зі шкідливим програмним забезпеченням і кілька тисяч доларів готівкою. У листопаді 2019 Федеральний суд Південного округу штату Флорида засудив порушницю до восьми місяців позбавлення волі за незаконне проникнення на територію маєтку, а Китай спростував причетність жінки до спецслужб КНР.

31 січня 2020 року поліція заарештувала оперну співачку Ханну Ремхілд після того, як вона прорвалася на територію резиденції Мар-а-Лаго. Чорний джип Ремхілд протаранив ворота двох КПП на вʼїзді в Мар-а-Лаго на швидкості понад 112 кілометрів на годину й попрямував до головного входу в резиденцію. Охорона відкрила вогонь по автомобілю. Поліція виключила політичну мотивацію події і повідомила, що затримана, швидше за все, була під дією наркотичних засобів, оскільки поводилась дивно і танцювала на даху машини.