В Італії чоловік фотографувався зі статуєю XIX століття та зламав їй пальці на нозі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Італії чоловік фотографувався зі статуєю XIX століття та зламав їй пальці на нозі

Architas / Wikimedia

Поліція Італії ідентифікувала 50-річного туриста з Австрії, який зламав три пальці на ногах у 200-річної гіпсової статуї Венери Переможниці, коли робив фото біля неї. Про це повідомляє CNN.

Інцидент стався у музеї Гіпсотеки на Півночі Італії.

На відео з камер відеоспостереження видно, що чоловік спирається на статую, аби зробити фото, але випадково ламає їй пальці. Дослідники повідомляють, що через пошкодження пальців статуї, можливе її подальше руйнування.

Президент фонду скульптора Антоніо Канови попросив поліцію бути якомога суворішим з порушником, «він не може залишитись безкарним».

Чоловіка ідентифікували через запис у книзі відвідин музею — у рамках боротьби з коронавірусом усі відвідувачі мають залишити свою особисту інформацію, аби з ними звʼязались у разі спалаху коронавірусу у музеї.

Коли поліція звʼязалася з чоловіком, він визнав себе винним та розкаявся у «безглуздому кроці». Наразі поліція вирішує, чи висувати йому звинувачення.

  • Воскові фігури Музею мадам Тюссо «вишикувалися» в чергу і дотримуються соцдистанції. Трамп і Джонсон в масках, всі інші — ні.
  • Музеї світу влаштували челендж у Twitter — змагаються, у чиєї статуї кращі сідниці.