У Білорусі міліція зняла штори в одній з квартир — через схожість із національним прапором

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Мінську міліція зняла штори з балкону однієї з квартир, тому що вони були в кольорах національного біло-червоного прапору. Про це пише TUT.by.

«Він [міліціонер] сказав, що я повісив на балконі прапор. А прапор заборонений. […] Він намагався довести, що ніби я порушив статтю — «Порушення архітектурного рішення фасаду будівлі або споруди», — розповів власник квартири Олександр Белько.

За його словами, ввечері міліціонер без дозволу на вилучення та понятих зірвав штори. Після інциденту Белько подав скаргу до прокуратури Мінська.

«Я аргументував тим, що вилучення було незаконним. […] Штори не потрапляють під вилучення — це не знаряддя, не засіб, не речовий доказ», — додає чоловік.

  • Раніше в Білорусі міліція оштрафувала весільний кортеж із забороненими національними прапорами й опозиційними наліпками.
  • Білоруські ЗМІ придумали, як обійти заборону на проведення соцопитувань, щоб дізнатися рейтинги кандидатів у президенти Білорусі, зокрема чинного глави держави Олександра Лукашенка та його конкурентки — опозиційної кандидатки Світлани Тихановської. Видання TUT.by опублікувало опитування у Twitter, де запитує читачів про фільми — «Самотній чоловік» чи «Три жінки».