У трейлері гри S.T.A.L.K.E.R. 2 побачили уривок з поеми Тараса Шевченка. Він про «москалів»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У дебютному трейлері гри S.T.A.L.K.E.R. 2 користувачі соцмереж побачили уривок зі знаменитої поеми українського поета Тараса Шевченка «Катерина», який розповідає про дівчину, яка покохала «москаля».

«Не слухала, Катерина, Ні батька, ні неньки, Полюбила москалика. Як знало серденько, Полюбила молодого, В садочок ходила, Поки себе, свою долю, Там занапастила». Цей уривок можна побачити в кадрах із колбою під назвою «Жовтий-11», у якій знаходиться ембріон мутанта. Уривок із «Катерини» написаний дрібним шрифтом у правому нижньому куті колби.

Більшість користувачів українського сегменту Facebook оцінили «пасхалку» студії GSC Game World і назвали її вдалим тролінгом.

  • Українська студія GSC Game World представила перший трейлер шутера 23 липня. S.T.A.L.K.E.R. 2 повинен вийти в 2021 році. За словами розробників, трейлер відображає «рівень графіки і атмосферу», а сама гра буде «з відкритим світом». У грі обіцяють масштабний нелінійний сюжет, де рішення гравця будуть впливати на долю персонажів, подій і навіть на весь світ Зони відчуження.