У Великій Британії затримали 12-річного хлопця. Він слав расистські погрози і фото ку-клукс-клану футболісту АПЛ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Великій Британії затримали 12-річного хлопця. Він слав расистські погрози і фото ку-клукс-клану футболісту АПЛ

Twitter / Wilfried Zaha

У Великій Британії поліція заарештувала 12-річну дитину за погрози фізичною розправою футболістові клубу «Крістал Пелес» англійської футбольної премʼєр-ліги Вілфріду Заа.

Футболіст виклав у соцмережі скриншоти повідомлень, отриманих 11 липня в Instagram. «Тобі краще не забивати завтра, чорний мудак. Інакше я прийду до тебе додому в костюмі примари», — написав користувач. Зазначається, що судячи з двох постів у профілі, невідомий вболіває за футбольний клуб «Астон Вілла», з яким 12 липня і належало грати команді Заа.

Крім текстового повідомлення, невідомий відправив Заа фото, на якому людина з завʼязаними очима стоїть на одному коліні, а його оточують більше ніж десять членів ку-клукс-клану.

Невдовзі поліція Вест-Мідлендса оголосила, що вона заарештувала підозрюваного. «Нас попередили про серію расистських повідомлень, спрямованих сьогодні футболісту, і після того, як ми вивчили їх і провели перевірку, ми заарештували хлопчика. 12-річний підліток був узятий під варту. Спасибі всім, хто поширив цю інформацію. Ми не потерпимо расизму», — повідомила поліція.