У Киргизстані принесли у жертву бичка, аби «зцілити» народ від коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Киргизстані принесли у жертву бичка, аби «зцілити» народ від коронавірусу

Christian Englmeier / Unsplash

Представники духовного управління мусульман Киргизстану у головній мечеті країни принесли у жертву бичка й помолились за «зцілення» людей від коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба муфтіяту.

Муфтій країни Максатбек Токтомушев зазначив, що з давніх часів у киргизького народу є традиція проводити жертвопринесення під час катастроф, лих і епідемій. Коли він зачитував молитву, він попросив про «якнайшвидше одужання народу» та сили медикам.

«Нехай Всевишній Аллах послабить наші труднощі. Нехай він дарує рай нашим братам-мусульманам, які померли від хвороб. Нехай він зцілить хворих мусульманських братів і сестер якомога швидше, дасть сили нашим лікарям і мир нашим людям. Нехай Всевишній Аллах подарує нам хороші дні і захистить наших людей від хвороб», — сказав муфтій.

Мʼясо вбитого бичка роздали малозабезпеченим сімʼям.

Відомо, що це другий випадок жертвопринесення з боку муфтіяту з початку пандемії — 9 березня у тій же мечеті зарізали двох телят. Тоді в своєму виступі муфтій також прочитав молитву і побажав «здоровʼя народу, єдності і миру в державі».

  • Останні два тижні у Киргизстані зростає кількість хворих на коронавірус. Станом на 10 липня у країні зафіксували 9 358 випадків COVID-19, померли 122 людини.