Rolls-Royce випустив автомобіль для фанатів криптовалюти. У ньому зашифровано послання

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Rolls-Royce випустив автомобіль для фанатів криптовалюти. У ньому зашифровано послання

Rolls-Royce

Компанія Rolls-Royce представила спеціальну версію свого автомобіля Wraith, який отримала назву Kryptos.

Про це пише Mashable.

Новинка вийде обмеженим тиражем у 50 екземплярів, у ній зашифроване секретне послання. Зазначається, що один з дизайнерів марки захоплюється криптографією, тому в елементах оздоблення захований спеціальний код. Ключ до шифру знають тільки дві людини у світі: розробник спецсерії та виконавчий директор марки Торстен Мюллер-Отвос. Ключ у запечатаному конверті зберігається в останнього у сейфі.

Перше повідомлення заховано біля фірмової фігурки «Дух екстазу» — гравіровка і вставки із зеленої емалі являють собою закодований шифр. Крім того, загадка криється і в салоні автомобіля — у накладках на порогах з ілюмінацією. Фірмову монограму RR на підголівниках замінив найпомітніший фрагмент шифру. Нарешті, інтерпретацію «зоряного неба» на стелі замінили композицією, що зображує потік даних у русі.

«Назва Kryptos походить від давньогрецького слова, що означає щось невидиме, приховане і закодоване, навіть міфічне. Шифри супроводжують нас протягом тисячоліть, захоплюючи уяву найяскравіших умів світу», — сказала дизайнер автомобіля Карін Леманн.

Про ціну цього автомобіля поки нічого не відомо, однак звичайна версія Wraith коштує близько $330 тисяч, і новинка навряд буде дешевшою.