Tesla продає на своєму сайті короткі атласні шорти. Так Ілон Маск жартує над спекулянтами

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Tesla продає на своєму сайті короткі атласні шорти. Так Ілон Маск жартує над спекулянтами

Сайт Tesla

Генеральний директор Tesla Ілон Маск оголосив про новий продукт компанії — короткі шорти Tesla з написом «S3XY».

Про це він написав у Twitter.

«Святкуйте літо з короткими шортами Tesla. Біжіть, як вітер. [...] Відпочивайте у басейні або в приміщенні цілий рік у наших шортах Tesla, з фірмовим логотипом спереду і написом «S3XY» ззаду. Тираж обмежений. Насолоджуйтеся винятковим комфортом», — йдеться на сайті.

Шорти виявилися настільки популярними, що в якийсь момент сайт вийшов з ладу (зараз вже працює).

На початку липня Ілон Маск обіцяв випустити шорти, коли капіталізація компанії перевищить 200 мільярдів доларів. Такий хід є частиною жарту над «шортерами» — власниками коротких позицій на ринку, які купують і продають акції Tesla, сподіваючись на зниження ціни, щоб потім викупити їх назад і отримати прибуток. Часто ті, кому не вистачає певних акцій, голосно критикують компанію. Вже кілька років Маск бореться з «шортерами».

Ціна виробу — близько $69.420, де число «420» відсилає до культури куріння марихуани, а також до сумнозвісного твіта Маска про те, що Tesla стане приватною, коли ціна акцій досягне $420 за штуку. Після твіта вартість акцій компанії почала різко зростати, а Комісія з цінних паперів США подала позов на підприємця до суду за шахрайство і звинуватила в порушенні законів про цінні папери.

Зараз акції Tesla коштують $1208. За рік компанія подорожчала майже в шість разів.

  • На початку травня Ілон Маск написав у Twitter, що ціна акцій Tesla занадто висока. Після цього вартість компанії знизилася на $14 мільярдів.
  • У листопаді минулого року статки Маска збільшилися на $2 мільярди. Ріст відбувся після того, як Tesla зафіксувала прибуток за підсумками третього кварталу 2019 року. Тоді акції Tesla зросли майже на 24%.