Перед початком параду в Москві солдат напав на машину спецслужб. У нього стався нервовий зрив через відсторонення від участі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Перед початком параду в Москві солдат напав на машину спецслужб. У нього стався нервовий зрив через відсторонення від участі

kremlin.ru

Перед початком військового параду на честь 75-річчя Перемоги, який відбувся у Москві, в одного з солдатів стався нервовий зрив. Юнак, якого відсторонили від участі за кілька годин до маршу, накинувся на службове авто.

Про це повідомляє BAZA.

22-річного строковика відсторонили від участі у параді, оскільки він сильно нервувався і погано марширував. Солдат мав проблеми з парадним кроком і раніше — його ненавиділа вся «стройова коробка», яку протягом кількох місяців підготовки муштрували більше за інших.

Безпосередньо перед початком параду парубка, який поганим кроком псував картинку, відправили у резерв. Через це в нього стався зрив і він вдарив автоматом по лобовому склу автомобіля Федеральної служби охорони.

Солдата затримали, а в ЗМІ почали зʼявлятись новини про розкриття спецслужбами провокації на параді. Подія сполошила усе керівництво московського військового округу, і комендатура почала перевірку військової частини, в якій служив парубок.

Низка російських ЗМІ й каналів у Telegram почала поширювати фотографії та особисті дані солдата. Його звинуватили в алкоголізмі, бійці з іншим солдатом, яка призвела до відсторонення, параної тощо. У пояснювальній записці він буцімто написав, що машина ФСО, на яку він напав, опромінювала його.

За повідомленням державних ЗМІ Росії, психіатри обстежили солдата і дійшли до висновку, що в нього всього лише нервовий зрив. Кримінальну справу за непідкорення командиру, невиконання наказу, хуліганство тощо провадити не стали.

Як зазначає BAZA, участь у параді для солдатів строкової служби у Росії це одне з найбільших досягнень, за які належить привілеї, нагороди та різні дрібниці на кшталт необмеженого користування мобільним телефоном.