Патріарх Кирило у річницю нападу Гітлера на СРСР «сердечно привітав» з «урочистим днем» і закликав молитися за Путіна

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Патріарх Кирило у річницю нападу Гітлера на СРСР «сердечно привітав» з «урочистим днем» і закликав молитися за Путіна

Mikhail Svetlov / Getty Images

Глава Російської православної церкви Кирило «сердечно привітав» росіян з «урочистим днем» — річницею вторгнення Гітлера в СРСР.

Свою промову російський патріарх виголосив під час церемонії відкриття головного військового храму Росії у Підмосков’ї, повідомляє The Insider.

«Нехай Господь схилить милість свою над Вітчизною нашою, над народом нашим і нашими Збройними силами. Зі знаменним — скорботним, але одночасно урочистим днем — всіх вас сердечно вітаю», — сказав Кирило.

Він також сказав, що росіяни моляться за здоров’я президента Росії Володимира Путіна, щоб «Господь дав йому сили».

  • Головний храм Збройних сил Росії збудували за 60 кілометрів від Москви у військовому парку. Храм планували відкрити 9 травня, але через коронавірус перенесли. За задумом, будівництво храму мало відбуватися винятково за рахунок пожертвувань, але в російських ЗМІ повідомляли, що з бюджету Кремля виділили близько 2,95 мільярда рублів (близько $40 млн). На території біля храму встановили копію збитого під Москвою німецького винищувача Люфтваффе, реконструкцію мінного поля і танків. Усередині храму — басейн, який використовуватимуть для хрещення. Також у храмі планували встановити мозаїку із зображенням Путіна та кількох політиків, але згодом її демонтували.