Чоловік з Молдови вирішив познайомити дівчину з родичами в Україні. Рушили в обхід через очерет, але їх затримали прикордонники

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

На українсько-молдовському кордоні військовослужбовці Ізмаїльського загону затримали двох порушників. Чоловік та жінка потайки пробиралися з молдовської території крізь очерет, оминаючи пункти пропуску.

Про це йдеться на сайті Державної прикордонної служби.

Виявилось, що 40-річний громадянин Молдови вирішив будь-яким чином потрапити до України, аби познайомити свою дівчину з ріднею, яка тут нібито проживає. У минулому році його притягували до адміністративної відповідальності за порушення правил перебування на території України. Тоді він вчасно не сплатив штраф, тому отримав заборону на в’їзд до країни.

За порушення державного кордону на іноземців склали протоколи про адміністративні правопорушення. Рішення щодо них ухвалить суд.

Стосовно громадянина Молдови до Служби безпеки направили повідомлення за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 332-2 (незаконний перетин державного кордону України) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк до трьох років.