Німецька авіакомпанія поновила рейси до Сардинії. Перший же літак довелося розвертати через закритий аеропорт

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Німецька авіакомпанія поновила рейси до Сардинії. Перший же літак довелося розвертати через закритий аеропорт

Justin Sullivan / Getty Images

Німецька бюджетна авіакомпанія Eurowings відновила рейси з Дюссельдорфу до Сардинії, але літак був змушений повернутися, оскільки аеропорт Ольбії, як і раніше, закритий. Про це повідомляє CNN.

Італія 17 травня відкрила аеропорт для регулярних комерційних рейсів, але того ж дня рішення змінили на регіональному рівні.

Авіаперевізник не знав про повторне закриття аеропорту. Долетівши, літак кружляв над аеропортом 40 хвилин, намагаючись все-таки отримати дозвіл на посадку. Авіадиспетчер повідомив пілотам, що аеропорт закритий. Після чого літак був змушений повернутися в Дюссельдорф.

На борту, крім екіпажу, були лише два пасажири. Видання пише, що їхня «екскурсія» зайняла 4 години і 10 хвилин.

У Eurowings називають те, що сталося, недорозумінням, і кажуть, що на тлі пандемії ситуація в багатьох аеропортах Європи дуже динамічна.

«Великий обсяг інформації щодо роботи і закриття аеропортів часто змінюється у короткі терміни. У різних країнах щоденно вносяться зміни в правила в’їзду», — каже речник компанії.

Аеропорт в Ольбії буде закритий ще принаймні до 2 червня.

  • Усі аеропорти Італії відновлять роботу з 3 червня. З цього дня у країні дозволять вільне пересування між регіонами, а також знімуть заборону на вʼїзд і виїзд. В Італію зможуть вільно вʼїжджати громадяни країн Євросоюзу, Шенгенської зони, включно зі Швейцарією та Монако. Їм більше не потрібно проходити обовʼязковий карантин з ізоляцією на 14 днів.