Трамп опублікував відео з трунарями з Гани, які «ховають» президентську кампанію Байдена

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент США Дональд Трамп опублікував відео з трунарями з Гани, які ховають президентську кампанію його головного суперника на виборах Джо Байдена. Відео президент США опублікував у Facebook.

Таким чином Трамп поглузував з його скандальної заяви: «Якщо ти не можеш обрати між мною і Трампом, ти не чорний».

22 травня Джо Байден дав інтервʼю ведучому радіопередачі «Клуб сніданків» Ленарду Маккелві. У розмові йшлося про політику Байдена щодо афроамериканців. Після 17 хвилин розмови на досить високих тонах радник Байдена сказав, що у політика більше немає часу.

«У нас є багато проблем, які вимагають обговорення, але якщо ти не можеш визначитися — підтримувати мене чи Трампа, то ти не чорний», — заявив Байден.

Після цього на нього обрушився шквал критики. Байдена звинуватили в тому, що він сприймає як належне той факт, що всі чорношкірі виборці повинні проголосувати за його кандидатуру. Пізніше Байден вибачився, назвавши свою заяву «безцеремонною».

«Я не мав бути настільки зарозумілим. Ніхто не зобовʼязаний голосувати за будь-яку партію за ознакою раси, релігії чи походження», — додав він.

  • У березні 2020 року співробітниця офісу кандидата у президенти США Джо Байдена Тара Рід звинуватила його в домаганнях. Байден все заперечує.
  • Рід не вперше звинувачує Байдена. У 2019 році вона була однією з жінок, які звинуватили політика в «неприпустимих дотиках», зокрема в поцілунках і обіймах, але тоді вона не заявляла про сексуальне насильство.