«Це режимний об’єкт». Голова Одеської ОДА Куций пригрозив викликати Нацгвардію у кабінет після запитання журналістки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Голова Одеської ОДА Максим Куций пригрозив викликати Національну гвардію у свій кабінет після того, як журналістка телеканалу «1 + 1» поставила йому запитання щодо обставин закупівлі автомобілів для швидкої допомоги.

На відео після запитання журналістки Куций вимагає зупинити зйомку та пригрозив викликати Нацгвардію.

«Можете зупинити, будь ласка? Зупиніть запис. Я забороняю вам знімати. І видаліть цей запис. Тому що ви ставите провокаційні запитання […]. Я зараз викличу Національну гвардію», — сказав Куций.

Журналісти продовжили знімати відео, а Куций телефоном попросив викликати Нацгвардію до його кабінету.

«Ви знаєте, де перебуваєте? — звернувся Куций до журналістки. — Це режимний об’єкт. Я не даю згоду на зйомку в режимному кабінеті», — заявив голова ОДА.

У пресслужбі ОДА розповіли «Бабелю», що інцидент стався минулої п’ятниці після щотижневого брифінгу для ЗМІ щодо боротьби з коронавірусом. На сходах до Куцого підійшла журналістка з проханням відповісти на деякі запитання.

В ОДА наголошують, що в мережі опублікована лише частина відео. Також додають, що після інциденту журналістка обіцяла направити інформаційний запит щодо автомобілів, але він поки до них не надходив.

Щодо закупівлі швидких у пресслужбі ОДА стверджують, що зараз триває процес оформлення автомобілів і вже цього тижня вони будуть доставлені.

Про що йдеться?

Раніше видання «Думская» писало про відтермінування закупівлі 130 карет швидкої допомоги для Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги, на яку держава і регіон виділили майже 300 млн грн.

За даними видання, компанія «Віді Юнікомерс» повинна була доставити 85 автомобілів класу В вартістю у 1,94 млн грн кожен. Сума договору становила 165 млн грн.

За угодою, підписаною Одеським обласним центром екстреної медичної допомоги з постачальником «Віді Юнікомерс», виконавець зобовʼязується доставити швидкі, оснащені сучасним медичним обладнанням.

Видання пише, що незабаром після підписання «Віді Юнікомерс» вніс замовнику пропозицію — поліпшити комплектацію 85 швидких за ті ж гроші. І компанія сама вирішила знайти експертну організацію, яка б підтвердила поліпшення предмета закупівлі із новим списком медобладнання. Обрали ДП «Український медичний центр сертифікації».

Однак в. о. директора Центру екстреної медичної допомоги Владислав Терлецький не захотів підписувати новий договір, посилаючись на те, що УМЦС не має повноважень проводити такі експертизи та видавати відповідні висновки.

20 лютого заступник голови Одеської ОДА Віталій Свічинський звертався до Міністерства охорони здоровʼя з проханням погодити зміни до договору між Центром екстреної меддопомоги і «Віді Юнікомерс» щодо заміни медобладнання.

Відтоді питання поставки швидких так до кінця і не було вирішено.